Горіхи і продукти з них вживаються все більше, замінюючи собою м'ясо. З горіхами добре співвідносяться борошно, фрукти і деякі коренеплоди, в результаті чого отримуються здорові і поживні продукти. Але при їх приготувані потрібно пам'ятати: частка горіхів в них не повинна бути надто великою. Від неприємних явищ, викликаних при вживані такої їжі, можна звільнитись, зменшивиши вміст в ній горіхів.
Оливкова олія має більшу перевагу над твариними жирами.Додано (17.03.2013, 21:10)
---------------------------------------------
Горіхове печиво з родзинками
3 скл. борошна (можна 2-го сорту)
2 ст.л. цукру
3 ст.л. олії
1 скл. горіхів або 1/2 скл. горіхів + 1/2 скл. соняшника
1/2 скл. родзинок
10-15 г дріжджів
1/2 скл. теплої води
Розвести дріжджі в теплій воді і зєднати всі продукти разом. Дати підійти на протязі 2 годин. Розкатати тісто товщиною 1 см, видавити стаканом кружечки і дати підійти на протвині 10-15 хв. По бажанню можна прикрасити половинками горіхів. Випікати на протязі 10-12 хв. при темп. 200 град.С.